Avis de tempête (négoce Ratapoil), Viognier "8"

€23,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Evenals Jean-Baptiste Menigoz was Raphaël voorheen leraar. Samen kochten ze een eerste kleine wijngaard, en gingen als amateur-wijnmaker (Ratapoil, in het locale dialect) aan de slag. Na tien jaar fouten maken, leren en experimenteren heeft hij het natuurlijke wijnmaken perfect in de vingers en begint z'n eigen minidomeintje: Ratapoil. De wijnen zijn supergaaf en zeer gezocht.

Inmiddels is Raphaël ook een kleine activiteit in négoce-wijnen begonnen (wijnen van ingekochte druiven) samen met z'n assistente Marie Bourdon. Hiertoe gedwongen door slechte oogsten in de Jura (nachtvorst, hagel), maar ook omdat hij het simpelweg leuk vindt om te wijn te maken, en zo kan experimenten met andere druivensoorten zoals viognier en gamay. Dit alles onder de naam Avis de tempête: stormwaarschuwing!

 

Raphaël en Marie zijn ver naar het zuiden afgezakt, naar de Luberon, om aldaar viognier te bemachtigen. Terug in hun keldertje in de Jura hebben ze er deze verleidelijke, sappige en toch complexe "8" van gemaakt. Vet lekker!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen