Artuke 'Finca de los Locos'

€24,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Artuke is een echt familiebedrijf in Baños de Ebro. De broers Arturo en Kike hebben de dagelijkse zorg over de wijngaarden en de kelder een paar jaar geleden van hun ouders overgenomen.

Biologische wijngaarden

De familie bezit 22 hectare verdeeld over 32 percelen tussen hun dorp Baños de Ebro en het dorpje Abalos. Deze gaarden zijn van aanzienlijke leeftijd. Maar wat er vooral toe doet, is dat ze gelegen zijn op de beste locaties in de Rioja Alavesa. De wijngaarden worden biologisch bewerkt en de hoogte varieert tussen de 450 en 700 meter. Dat resulteert in wijnen met een verfijnde zuurgraad. En die zuurgraad draagt bij aan de sappige verteerbaarheid van iedere slok.

 

Vinificatie

Strenge selectie bij binnenkomst op de selectietafel waarna de trossen worden ontsteelt. Vergisting in RVS tanks gedurende tien dagen op een gecontroleerde temperatuur van 20 tot 24°C met regelmatige pigeage en overpompen. Malolactische vergisting op nieuw Frans eiken.

Rijping twaalf tot zestien maanden op nieuw, tweede- en derdejaars Frans eiken van 500 liter

 

Smaakimpressie

Uitgesproken neus met veel mineraliteit en zwoel donker fruit, maar ook mos, munt, tijm, koffie. In de mond zeer complex met verleidelijk fruit, mooi hout en door de verfijnde zuren zeer sappig. Lange kruidige mineralige afdronk.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen