Domaine de la Courtade, Les Terrasses

€17,95
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Domaine de la Courtade is een parel in het hart van de Provence. De ligging is uitzonderlijk en uniek te noemen op het eilandje Porquerolles. Het is met iets meer dan 1200 hectare aan oppervlak niet heel erg groot te noemen, maar de natuur is er adembenemend. De afstand tot het vaste land is slechts 15 kilometer, met uitzicht op de stad Hyères. Domaine La Courtade is relatief jong, want de start werd pas in 1983 gemaakt onder leiding van Henri Vidal. In 2014 is het landgoed overgenomen door Edouard Carmignac, een kunst- en wijnliefhebber, die de wijngaarden en het domaine nieuw leven in heeft geblazen. De wijngaarden werden opnieuw aangeplant en men schakelde volledig over op biologische én biodynamische wijnbouw. Naast de wijnkelder, de wijngaarden en en het domaine, beschikt het landgoed ook over een museum voor hedendaagse kunst, dat wordt gesteund door de Carmignac Foundation.

 

Zodra de verschillende druiven bij het Domaine arriveren worden ze aan strenge selectie onderworpen om vervolgens lichtjes te worden geperst. De sappen worden gescheiden en alleen het allerbeste deel wordt bewaard op lage temperatuur. De vinificatie gebeurt op traditionele wijze in temperatuur gecontroleerde RVS vaten. Het stoppen van de malolactische gisting zorgt voor meer expressie in de rosé, zonder dat hier allerlei kunstgrepen bij worden uitgehaald. De rosé rijpt 4 tot 5 maanden op de droesem in houten vaten. 

Les Terrasses is bleek, briljant roze van kleur. Als we een glas inschenken komt de geur van zonovergoten rijpe druiven en gele perzik spontaan op ons af. Ook bij de eerste slok vinden we dit heerlijke zomerfruit weer terug in combinatie met intense aroma's van citrus en lychee. Onze smaakpapillen worden getrakteerd op een prachtige, intense smaak, met veel structuur. Een perfect samenspel van de grenache, cinsault, rolle (vermentino) en mourvèdre. Typisch voor deze rosé is de duidelijk zoute, ietwat mineralige afdronk die het product van dit unieke terroir weerspiegelt. 

 

Dit is een echte gastronomische rosé die perfect combineert bij een Mediteraanse Zarzuela of een rijkelijk gevulde salade met rivierkreeftjes. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen