7 Castillos - Rioja Crianza

€11,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Regio – Terroir - Wijnbedrijf :

Bodegas Vallobera zag het levenslicht in 1990 toen de droom van de jonge, enthousiaste Javier San Pedro en zijn vrouw Ana Ortega het ochtendgloren proefde. Die smaakt naar meer. Als afstammeling van een druiventelers familie was hij de eerste die een Bodega begon en zijn eigen wijn bottelde. 1992 werd de eerste jaargang die op fles werd gebracht. Toen waren dat slechts 100 barriques ( a 225 liter). Nu is hij in dit familiebedrijf een ervaren en immer gedreven wijnmaker, die de nieuwe generatie heeft geleerd hoe je het schoolvoorbeeld Rioja maakt. Hiervoor heeft de familie 14 verschillende wijngaarden, allemaal gelegen in het Rioja Alavesa district, door kenners gezien als het district waar de mooiste wijnen vandaan komen. De Sierra Cantabria vormt het indrukwekkende berglandschap waarop de wijngaarden uitkijken. Teveel aan westelijke regens worden hierdoor tegengehouden en de zon heeft veel meer vrij spel. De bodem bestaat voornamelijk uit klei met kalksteen. Alle ingrediënten voor de productie van heerlijke wijnen zijn aanwezig.

Smaakimpressie
Medium vol rood met lichte paarse rand. De neus trakteert op een mandje van gemengd rood fruit, fijne mineraliteit en kruidigheid, gecombineerd met de verleidelijke en mooi gedoseerde houtaroma’s. De neus nodigt direct uit tot proeven: haast zalvend gerijpt rood fruit met ronde tannines en licht gebrande kruiden en tabak, verkregen van de lageringsperiode. Mooie klassieke Rioja.

Vinificatie
De druiven worden met de hand geoogst. Voor de vergisting worden ze ontsteeld en gekneusd. Na de vergisting op rvs wordt de wijn verhuisd naar nieuwe en gebruikte barriques (eiken vaten van 225 liter) om daar 12 maanden te rijpen.

Culinair Advies
Uitstekende begeleider van allerlei smaakrijke gerechten uit de mediterrane keuken, in het bijzonder stoofschotels van vlees of gevogelte, geroosterd of gegrild vlees (lam, kalf, varken), gevogelte en gerijpte harde Spaanse kazen zoals Idiazábal of Roncal.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen